Центральна виборча комісія повідомляє, що у зв’язку з проведенням первинного уточнення персональних даних Державного реєстру виборців кожному виборцю, включеному до Державного реєстру виборців, з 1 до 31 серпня 2009 року надсилається іменне повідомлення з пропозицією перевірити свої персональні дані у Реєстрі, усунути невідповідності та неточності в записі про себе.

До іменного повідомлення додається роздрук персональних даних виборця, внесених до Державного реєстру виборців.
Іменне повідомлення містить інформацію про права виборця щодо Державного реєстру виборців та роз’яснення порядку звернення до органу ведення Державного реєстру виборців щодо усунення невідповідностей та неточностей.
Якщо вказані у роздруку персональних даних виборця відомості містять невідповідності чи неточності, а також у разі наявності у виборця достовірної інформації щодо невідповідностей чи неточностей у персональних даних інших осіб, або якщо виборець до 10 вересня 2009 року не отримав іменне повідомлення, він може звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців за своєю виборчою адресою із заявою про включення до Державного реєстру виборців або із заявою про внесення змін до персональних даних Реєстру.
Виборці, які проживають або перебувають за межами України, у зазначених випадках звертаються до відповідного дипломатичного представництва чи консульської установи України.
У разі звернення щодо зміни виборчої адреси виборець подає заяву до органу ведення Державного реєстру виборців за новою виборчою адресою.
Кожен виборець має право особисто звернутися з письмовим запитом щодо змісту своїх персональних даних у Державному реєстрі виборців до органу ведення Державного реєстру виборців за своєю виборчою адресою.
Виборці, які проживають або перебувають за межами України, можуть звернутися з таким запитом до відповідного дипломатичного представництва чи консульської установи України.