Так вирішили на засіданні уряду, і вже через день у Львові ключі від перших двох машин передали багатодітним сім’ям. Таких конфіскованих авто митниця зберігає близько двох тисяч, деякі з них непорушно стоять і по два роки. Тепер вони служитимуть дітям.

 

За словами Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, яка, перебуваючи у Львові, особисто вручила машини, уряд контролюватиме передачу транспортних засобів. Щоб машини справді потрапили до багатодітних сімей, дитячих будинків сімейного типу і сиротинців по всій Україні.

Автомобіль «Рено» дістався сім’ї Кравчишин, яка виховує 8 дітей. До того ж Леся Іванівна — голова спілки багатодітних сімей Львівщини «Щаслива родина», і машина використовуватиметься на потреби спілки, яка об’єднує 400 сімей Львівщини.

Щодо «Тойоти Авенсіс», то для Станіслава Зіновійовича Середи це стало повною несподіванкою. Їм зранку зателефонували з управління соцзахисту і повідомили: отримуйте машину! Сім’я не спала цілу ніч, діти і досі не можуть повірити в таке щастя. Щоправда, родина писала листа Юлії Тимошенко і натякала на свою потаємну мрію. Однак у те, що вона здійсниться, майже не вірила. Сім’я, яка переважно живе «з городу», й за сто років не могла б назбирати на такий транспортний засіб.

 

Львів.

На знімку: львівські подружжя біля своїх урядових подарунків.

Фото автора.