Наш призер — прикарпатець Іван Мусійович Пилип’юк працює першим секретарем Косівського райкому КПУ. Погодьтеся, для цих країв, де люди добре натерпілися від радянської влади, треба мати неабиякі характер чи переконання, щоб називати себе комуністом. Іван Мусійович вважає, що йому нема чого соромитися ні свого комуністичного минулого, ні своєї нинішньої діяльності.
Саме компартії чоловік понині вдячний за те, що вона свого часу вивела молодого сільського хлопчину в люди, дала освіту і роботу. «Я почувався в ті часи людиною», — ностальгійно згадує Іван Мусійович радянську владу, коли працював секретарем райкому партії в Снятинському районі. А після проголошення незалежності держави став безробітним. Сім’я змушена була переїхати в село Рибне Косівського району — на батьківщину дружини, де мешкає і нині. З часом односельці оцінили організаторські та людські якості чоловіка. Як тільки у 1996 році в селі утворилася сільська рада, Івана Мусійовича обрали першим її головою. І цю посаду йому довіряли тричі! Нині ж Іван Пилип’юк поринув у партійну роботу. Створив у Рибному комуністичну організацію, в якій 37 чоловік. У самому ж Косівському районі, розповідає, комуністів — близько 150.
«Голос України» Іван Пилип’юк читає вже давно і поважає його за те, що не служить жодній партії і всім дає можливість висловити свою позицію. Тому запевняє: не збирається змінювати не лише свої політичні погляди, а й газету.
 
Івано-Франківська область.
На знімку: призер газети — Іван Пилип’юк.
Фото автора.