У Косівському районі співробітники обласного підрозділу ДСБЕЗ УМВС та прокуратури виявили, що на території однієї із сільських рад у приватну власність трьох громадян з фонду запасів землі сільради незаконно передані земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею понад три гектари. Цікаво, що «ощасливлені» мешканці з заявами до сільради не зверталися.
Як повідомили в ЦГЗ УМВС в області, службові особи сільської ради підробили рішення сесії, акти встановлення і узгодження зовнішніх меж та кадастрові плани і на їх основі виготовили державні акти. Двоє з цих людей і гадки не мали, що їхні прізвища використані в оборудках. Про махінації вочевидь здогадувалася лише близька родичка посадовця сільської ради, котрій на підставі фіктивного рішення сесії сільської ради «перепала» земельна ділянка площею понад два гектари.
Внаслідок злочинних дій територіальній громаді та громадським інтересам завдано збитків на понад один мільйон гривень. Прокуратура області порушила кримінальну справу.