Танцювальне свято «Львівська полька-2009», як очікують його організатори, має зібрати до 1000 танцюючих. Площа Ринок ще не бачила такої кількості любителів танцю разом, зрештою, як і вся Україна.
У День незалежності планується офіційно зафіксувати досягнення найбільшої кількості одночасно танцюючих пар і занести його до Книги рекордів України.
Усіх, хто любить танцювати веселу польку, Львів радо скликає взяти участь у встановленні рекорду. Захід передбачає одночасний танець пар, що представляють різні вікові групи, — від дітлахів до осіб похилого віку. Зареєструватися для участі в танці зможуть усі бажаючі. Окрім цього, на свято запрошені відомі публічні особи — політики, бізнесмени, представники шоу-бізнесу, громадські діячі. Також організатори заходу мають на меті ще одну ідею — залучити до танцю представників усіх областей України.
Як стверджує координатор «Львівської польки-2009» Данило Дерега, участь у танці не передбачає фахової хореографічної підготовки. «Ми хочемо продемонструвати  єднання українців та об’єднати різні вікові, соціальні, етно-культурні, регіональні групи у популярному соціальному танці — полька. Популяризувати танець як форму дозвілля не лише серед молоді, а й серед інших вікових груп», — наголосив Данило Дерега.