Перебуванням за гратами загрожує одному студентові столичного вузу приїзд на весілля до свого знайомого прикарпатця. Хлопець намагався серед весільних гостей реалізувати марихуану. Міліціонери затримали 22-річного студента безпосередньо під час збування наркотика. Він виправдовувався: мовляв, у такий спосіб мав намір компенсувати свої витрати на весілля. Як повідомили в ЦГЗ УМВС в області, вирішується питання про порушення щодо нього кримінальної справи за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України. За подібні злочини карним законодавством передбачено позбавлення волі щонайменше на сім років.

На один наркопритон менше
Прикарпатські правоохоронці затримали 45-річного чоловіка — мешканця одного з місцевих сіл, який утримував притон для наркозалежних осіб. Як повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області, сам власник притону не вживав наркотичних засобів, а ось можливістю скористатися наркозалежністю інших і заробити на цьому не гребував.
Затриманого притягують до кримінальної відповідальності за збут наркотиків. Крім того, він причетний до вчинення крадіжки. Встановлено, що в чоловіка було вже дві судимості з відбуванням покарання у місцях позбавлення волі.
Загалом з початку року на Прикарпатті виявлено 15 фактів організації або утримання наркопритонів.