До редакції львівської газети «Високий замок» надійшла повістка з викликом до Франківського районного суду міста Львова. Як з’ясувалося, на газету подав позов «про захист честі та гідності»... колишній суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич. Свою образу на газетярів він оцінив у 100 тисяч гривень. Половину суми, вказується у позові, має виплатити газета, половину — журналіст Омар Узарашвілі.
Особливе обурення Зварича викликала публікація в одному з квітневих номерів газети — під назвою «Вершили правосуддя «за прейскурантом» Зварича». «Виключно образливим для мене є вжите в даній статті словосполучення «посівальник І. Зварич», — з обуренням стверджує в’язень СІЗО, проти якого Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом одержання хабарів в особливо великих розмірах. А «посівальником» Зварича охрестили після прес-конференції, на якій він пояснив наявність знайдених мільйонних коштів у його кабінеті давньою традицією посівати приміщення під час його освячення.
У журналістських колах одні стверджують, що ця справа «нульова», а інші, як, приміром, президент ГО Центр «Журналістський правозахист» Микола Савельєв, — що перспектива може бути найнесподіванішою: «Я не здивуюся, якщо газета цей позов програє, адже цинізм правосуддя в Україні досяг неймовірних розмірів».