22 серпня у Костянтинівському й Артемівському районах відбудеться велопробіг на честь видатного правозахисника, одного із засновників Української Гельсінської групи Олекси Тихого. А фінішуватиме він у Дружківці. Про це повідомив ініціатор та учасник велопробігу, голова Дружківської міської організації Української народної партії Сергій Дуда.
«Маршрут велопробігу буде пов’язаний з малою батьківщиною Олекси, — розповів про план велоподорожі Сергій Дуда. — Учасники велопробігу відвідають хутір, де народився Олекса Тихий, села та місто, де навчався у школі, де працював учителем, робітником, пожежником. Завершимо свій вояж поверненням до міста Дружківка, де у 1977 році правозахисника судили і де зараз в Історико-художньому музеї зберігаються експонати, пов’язані з його життям та діяльністю».
«Подібні заходи стали для Донеччини доброю традицією, яка об’єднує різні патріотичні організації, а головне — об’єднує людей», — переконаний голова Дружківської міської організації УНП.
Тільки, на жаль, ініціатива щодо перейменування однієї з вулиць міста на честь Олекси Тихого не знайшла підтримки з боку більшості депутатів Дружківської міськради та виконкому.