Пожежу на піротехнічних складах під Донецьком ліквідовано. Як повідомив «Голосу України» керівник прес-служби МНС Ігор Кріль, учора о 13-й годині п’ять хвилин вогонь було приборкано. На щастя, обійшлося без жертв.
Приватні склади з піротехнікою вибухнули на північній околиці Донецька в Ясинуватському районі 16 серпня близько 14.30. За словами очевидців, від вибуху в навколишніх будинках повилітали шибки, в припаркованих неподалік автомобілях спрацювала сигналізація. Над Донецьком піднявся височезний стовп білого диму. За попередніми оцінками експертів, у небо здійнялося близько 100 тонн піротехніки. Ніким не замовлені феєрверки «вистрілювали» щосекунди...
На місці продовжують чергувати співробітники Головного управління МВС в Донецькій області. В регіоні встановилася вогненебезпечна, спекотна і вітряна, погода. Тому пожежні машини не можуть залишити об’єкт — рятівники побоюються, що можуть бути нові загоряння.
Відомо, що сумнозвісні складські приміщення належали ВАТ «Союз», яке надало їх в оренду ТОВ «ІМС-2». Причини інциденту з’ясовують. За фактом вибухів на піротехнічних складах порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 267 Кримінального кодексу України — «Порушення правил зберігання, використання, обліку, перевезення вибухових речовин або радіоактивних матеріалів або інших правил поводження з ними».