Під стінами Івано-Франківської облдержадміністрації на знак протесту проти невиконання обласним Пенсійним фондом рішень судів про перерахунок пенсій шестеро чорнобильців оголосили безстрокову голодовку. У цей час в облдержадміністрації засідали учасники «круглого столу» з питань дотримання Конституції України, Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».
Іванофранківці вимагали приїзду до міста міністра праці та соціальної політики Людмили Денісової та голови Пенсійного фонду Олексія Зарудного. Оскільки високопосадовці, на їхню думку, зігнорували вимоги (до Львова прибув лише директор департаменту пенсійного забезпечення ПФУ Владислав Машкін), чорнобильці розгорнули намет та оголосили про початок голодовки.
Протестувальників запросили на засідання «круглого столу». Владислав Машкін і заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Гладій пообіцяли провести перевірки виконання судових рішень і відновити справедливість: перерахувати інвалідам-чорнобильцям пенсії згідно з рішеннями Львівського апеляційного суду.
— Влада начебто дослухалася до наших вимог, пішла нам назустріч, — прокоментував ситуацію один з організаторів акцій протесту, голова Івано-Франківської обласної громадської організації «Спілка Чорнобиль» Нестор Мартинець. — Тому наразі ми припиняємо голодовку на тиждень. Та якщо протягом цього часу наші законні вимоги про перерахунок пенсій обласний Пенсійний фонд не виконає, голодовку буде відновлено, а наші пікети стануть ще масовішими.