При в’їзді до Івано-Франківська водії та пасажири не раз помічали на центральній автомагістралі каліку без рук і ніг, що випрошував гроші в перехожих. Як установили правоохоронці, робив він це не з доброї волі. Каліка виявився 30-річним громадянином Росії, котрого, як підозрюють правоохоронці, викрав з російського спецінтернату один підприємливий молдаванин, привіз його в Івано-Франківськ і змушував жебракувати.
Каліка і справді в будь-кого викликав жалість, на що й розраховував експлуататор. Адже був він без рук і ніг, які втратив кілька років тому внаслідок нещасного випадку, ставши інвалідом першої групи. Зловмисник привіз безпомічного чоловіка до Івано-Франківська, щодня доставляв на «місце роботи» і забирав у нього гроші, які подавали тому жалісливі водії та перехожі. А щоб розжалобити людей, гнобитель не дозволяв чоловікові тепло вдягатися взимку, а в спеку випускав на вулицю без кепки.
Промисел давав непоганий дохід. За «зміну» каліці вдавалося «заробити» від однієї до двох з половиною тисяч, які забирав «господар». За свою працю інвалід мав дах над головою та скромні харчі.
Як повідомили в Центрі зв’язків з громадськістю УМВС в області, зараз підозрюваний перебуває під арештом. Проти нього порушено кримінальну справу. Тим часом стало відомо, що інваліда-росіянина розшукували на його батьківщині. Прикарпатські міліціонери вже надіслали родині інформацію про місце перебування нещасного чоловіка.