Рятувальники Заліщицького району на Тернопільщині відтепер працюватимуть на новій сучасній базі. У двоповерховому будинку з вбудованими гаражами на чотири виїзди створено всі умови: просторі кабінети, караульні приміщення, кімнати прийому їжі і психологічного розвантаження, душові. Є ремонтний пост, база для навчання і тренування.

 

Створенню нової бази активно сприяла місцева влада. Торік район потрапив у зону лиха від липневої повені. Рятувальники, за словами начальника райвідділу з надзвичайних ситуацій Володимира Вирсти, тоді по шість діб були на ногах. Люди витримували, а техніка — ні, та й обмаль її. Пожежним машинам вже понад 30 років. І хоча завдяки дбайливому догляду на вигляд вони, як новенькі, але моторесурс свій удвічі вичерпали. Тож можна зрозуміти почуття рятувальників, коли в їхньому розпорядженні з’явився новенький «КАМаз», начинений гідравлічними ножицями, повітряною подушкою та іншим необхідним у надзвичайних ситуаціях приладдям. Човни, рятувальні жилети і круги отримали в подарунок від будинку відпочинку. Дошку для рятування рибалок на льоду змайстрували самі — це конструкція спеціалістів головного управління МНС в області.

Не з порожніми руками прибули на урочисте відкриття бази голова облдержадміністрації Юрій Чижмар та голова облради Олексій Кайда. Вони вручили документи на міні-АТС і ключі від автоцистерни. Взяв участь у відкритті найкращого на сьогодні в області райвідділу заступник міністра з надзвичайних ситуацій Богдан Костинюк.

Тернопільська область.

На знімку: найбільше тішаться рятувальники новою пожежною машиною.

Фото автора.