ІВАНО-ФРАНКІВСЬК

 
Ледь не щодня на карпатських схилах губляться люди. В одних випадках до екстремальних ситуацій призводить незнання або ігнорування елементарних правил поводження в горах, в інших — корективи вносить норовлива карпатська погода.
Саме через погоду загубилася нещодавно група школярів із села Нивочин Богородчанського району. Супроводжували дітей дві молоді вчительки. Спочатку нічого екстремального не передбачалося. Однак після обіду насунув густий туман, а потім ще й вітер та дощ із градом. Зорієнтуватися на місцевості було неможливо. Проте, на щастя, у мандрівників були мобільні телефони. Тож стали телефонувати до гірських рятувальників. Вони й розшукали заблукалих. Наступного дня на говерлянських схилах шукали вже дорослих — збилися з дороги четверо тернополян. Виручила знову ж таки мобілка.
Отож фахівці МНС застерігають, щоб не вирушали в мандрівку за поганих погодних умов, не влаштовували самодіяльних сходжень в гори і обов’язково перед сходженням реєструвалися в гірському пошуково-рятувальному пункті.