У хабарництві підозрюють керівника одного з підприємств Донецька, який офіційно представляє податкову службу під час реалізації майна податкової застави. «На початку липня до нас потрапила інформація про те, що цей керівник зажадав від підприємця хабар у розмірі 310 тисяч гривень, — розповів начальник відділу боротьби з хабарництвом і корупцією обласного Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю Олег Новосельцев. — Взамін зловмисник запропонував бізнесменові посприяти в перемозі на товарному біржовому аукціоні. Спільно з прокуратурою Донецька ми розробили операцію із затримання вимагача». Правоохоронці завітали до зловмисника одразу після закінчення аукціону. Керівник підприємства в цей момент перераховував отримані гроші — 270 тисяч гривень. Очевидно, комерсанту вдалося виторгувати «знижку» від суми хабара. Зловмисника затримано, слідство встановлює інші факти хабарництва з боку підозрюваного.
Ліна КУЩ.
Рідний батько гвалтував дочку
Майже півтора роки тривали муки 15-річної мешканки Горлівки, яка боялася власного батька і довго мовчала про те, що він неї... насилує. Ця жахлива історія розпочалася з того моменту, коли тринадцятилітня дівчинка прийшла додому і розповіла рідним, що була зґвалтована невідомим їй негідником. Саме цей факт, вважають у даний час співробітники міліції, і підштовхнув рідного батька до інцесту.
За словами Володимира Ворожбита, оперуповноваженого Никитівського РВ, заява про притягнення до кримінальної відповідальності надійшла від її бабусі. Зрештою, дівчина не витримала постійних принижень і розповіла все їй.
Ситуація в цій родині склалася така: мати дівчинки вже кілька років перебуває в місцях позбавлення волі, але ще на волі жінка була позбавлена батьківських прав за аморальний спосіб життя і невиконання обов’язків з виховання дочки.
— Батько одружився повторно, — розповідає Володимира Ворожбит, — в іншій сім’ї народилася дочка, у даний момент їй 4 роки. Батько раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, у поле зору співробітників міліції також не потрапляв. Його вчинок не вкладається в голові. Коли приїхали заарештовувати, він одразу все зрозумів. На допитах поводиться стримано, не заперечує провини, розповідає про те, що відбувалося, у дрібних деталях, — каже оперуповноважений.
Нині слідство за цією справою триває, вирішується питання про порушення кримінальної справи за кількома статтями Кримінального кодексу України.
Тетяна СЕМЕНОВА (прес-служба Горлівского ГУ ГУМВС України в Донецькій області).