Патріарх Московський і всієї Русі Кирило сьогодні візьме участь у святковій літургії, що відбудеться у Свято-Успенській Почаївській лаврі. Вона приурочена до 450-ліття перенесення ікони Почаївської Богоматері.
Невеличке містечко з населенням 10 тисяч людей ще ніколи не приймало такої великої кількості прочан. Для них підготовлено чотири автомобільні стоянки, пункти харчування, готелі й намети, подбали і про медичне забезпечення. Значну частину організаційних і фінансових клопотів узяло на себе керівництво лаври. Голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь напередодні відвідання Патріархом Почаєва закликав вірян різних конфесій з розумінням поставитися до цього факту і не робити на тому політики. «Вважаю, що кожен громадянин, у тому числі іноземець, має право відвідати святиню у Почаєві», — зазначив він.
Керівник області на прес-конференції для журналістів повідомив також про звернення щодо можливих провокацій. На кожному з них влада акцентує увагу правоохоронців.
Про хресний хід під стінами Почаївської лаври оголосив настоятель Свято-Троїцького храму в Тернополі Анатолій Зінкевич. Він також є головою ініціативної групи «Українські святині — українському народу» і виступає за створення єдиної помісної церкви з центром у Києві. Про свою участь у хресному ході заявили представники деяких політичних партій і громадських організацій.