Середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників, зайнятих на підприємствах, в установах, організаціях Івано-Франківської області (без урахування найманих працівників статистично малих підприємств та в фізичних осіб-підприємців) у червні 2009 р., за даними головного управління статистики в Івано-Франківській області, становила 1740 грн. 
Це перевищує законодавчо встановлені державні соціальні стандарти. Зокрема, рівень мінімальної заробітної плати (з 1 квітня 2009 р. — 625 грн.) у 2,8 разу та прожитковий мінімум для працездатної особи (з 1 жовтня 2008 р. — 669 грн.) — у 2,6 разу.
Порівняно з попереднім місяцем заробітки працівників збільшились на 7 відсотків, а до червня минулого року — на 5,1. Зростання номінальної заробітної плати спостерігалось у більшості видів економічної та промислової діяльності, а найсуттєвішим було в закладах освіти та на підприємствах з риборозведення. Найвищі рівні заробітної плати спостерігались на підприємствах трубопровідного транспорту та з видобування паливно-енергетичних корисних копалин, найнижчий — на підприємствах з надання індивідуальних послуг. В територіальному аспекті найбільше отримували працівники Долинського та Надвірнянського (у 1,3 —1,2 разу більше, ніж по області), найменше — Снятинського районів. За рівнем оплати праці у червні серед регіонів України область посіла 13-те місце.