З наступного тижня може бути зупинена половина ліфтів на території ЖЕО № 6 в Івано-Франківську. Про це застеріг директор КП «Івано-Франківськліфт» Михайло Ткачук на оперативній нараді у виконкомі. Річ у тім, що оплата технічного обслуговування ліфтів у липні, за його словами, «ні в які рамки не вкладається». Приміром той же ЖЕО № 6 заплатив тільки 12 відсотків від загальної суми, 8-й і 5-й — 25% і 40% відповідно.
— Жодних заходів впливу на них я не маю, за винятком того, що з понеділка будемо відключати ліфти, —поскаржився пан Ткачук на згаданій нараді в міськвиконкомі.
Усю вину за ситуацію, що склалася, директор підприємства перекладає на ЖЕО, оскільки, населення, за його словами, платить справно, але ЖЕО ці гроші використовує у власних цілях.
Михайло Ткачук, зокрема, повідомив, що з початку року ЖЕО заборгували «Івано-Франківськліфту» 150 тис. грн., а за 10 років заборгованість сягнула 1,5 млн. грн. Тим часом 104 з 446 ліфтів, які обслуговує «Івано-Франківськліфт», вже відпрацювали визначений для них термін 25 років і потребують модернізації або заміни. Зволікання з цим може призвести до трагічних наслідків.
 
Івано-Франківська область.