У власників авто можуть бути проблеми...
Відремонтовані дороги, міліцейські патрулі і біг-борди з вітаннями — так Донецька область зустріла Патріарха Московського і Всієї Русі Кирила. 
У планах поїздки — вечірня служба у Спасо-Преображенському кафедральному соборі в обласному центрі, божественна літургія та хресний хід у Святогірській Свято-Успенській лаврі, відвідання Свято-Миколаївського кафедрального собору в Горлівці та Свято-Нікольського Василівського монастиря у Волноваському районі. До речі, за аналогічною програмою рік тому мав відвідати область Патріарх Алєксій, попередник Кирила, однак через проблеми зі здоров’ям перервав свій візит до України.
Заявок на проведення акцій протесту, приурочених до приїзду Патріарха, до Донецької міської ради не надходило. «Я упевнений, що візит Святійшого спрямований на те, щоб християни відчули єдність і новий ступінь духовності. Для Донбасу і Донецька це дуже велика честь, велика честь для всіх мешканців і всіх християн», — зазначив міський голова Олександр Лук’янченко. А от правоохоронці цими днями посилено патрулюють автошляхи: у ДАІ попередили про імовірні проблеми, які виникнуть у власників авто, і порадили утриматися від поїздок до храмів на власному транспорті. Очікується, що до місць богослужінь прибудуть тисячі віруючих. Зокрема, 30 липня є святом Святогірської ікони Божої Матері — цього дня до Святогірська традиційно з’їжджаються паломники з України і Росії. До речі, у цьому місті Патріарха вітають не лише біг-борди, а й гасла на зразок: «Благослови, Господи, Отечество наше — святую Русь!». Для охорони громадського порядку в лаврі будуть задіяні близько 400 міліціонерів.