Перед новим сезоном цукроваріння товаровиробники підняли ціни на свій продукт до захмарних висот. Дешевше, ніж за 6 гривень, у магазинах і на ринках Тернополя його не купиш, хоча ще недавно за нього правили 4,50—4,60. Загалом з початку року цукор подорожчав майже на 40 відсотків. У сезон консервування цукрозаводчики поспішають нажитися, скаржаться люди.
Об’єктивних причин для подорожчання солодкого продукту немає, вважають в Держінспекції контролю за цінами в Тернопільській області, але особливо вплинути на товаровиробників не можуть. Регулюють лише торговельну надбавку. Щоб якось уплинути на цінову ситуацію, обласна влада звернулася до Аграрного фонду з проханням виділити для Тернопільщини 550 тонн цукру, який продаватимуть за ціною в межах 4 гривень.