Депутатський корпус Карлівської районної ради стурбований ситуацією, що склалася на колишньому підприємстві — Карлівській нафтогазорозвідувальній експедиції глибокого буріння ДП «Полтаванафтогазгеологія» НАК «Надра України».
З 1 травня цього року дане підприємство реорганізоване в партію глибокого буріння. Заробітна плата на державному підприємстві не виплачується з вересня минулого року. Заборгованість зростає.
Крім того, за інформацією працівників підприємства, протягом 2008—2009 років десятки тонн обладнання експедиції під виглядом металобрухту було вивезено і продано. Коштів від його реалізації підприємство не отримувало.
Колектив, доведений до відчаю, попереджає про готовність провести акції громадянської непокори. Найближчим часом планують припинити роботу на всіх бурових свердловинах, що знаходяться в їх підпорядкуванні, а це може призвести до непередбачуваних негативних наслідків.
Зважаючи на те, що звернення керівництва району до облдержадміністрації, обласної ради, керівництва ДП «Полтаванафтогазгеологія» не принесли бажаного результату, єдиний вихід вбачаємо у втручанні в справу «четвертої влади» — засобів масової інформації. Сподіваємося, що сторінки газет донесуть до свідомості керівників геологічного й нафтогазового комплексів нашої держави інформацію про стан галузі в регіонах й вплинуть на її розв’язання.
В. КАПЛОУХИЙ, заступник голови районної ради.
Карлівка
Полтавської області.