Учора в Києві продовжилась акція матерів та дружин військовослужбовців 72-ї бригади. Напередодні, як повідомляв «Голос України», вони також провели пікет під стінами адміністрації Президента, вимагаючи надати їхнім чоловікам, які тривалий час перебували під обстрілами бойовиків, термінову підтримку. Під час акції до учасниць виходили заступник міністра оборони України Петро Мехед і заступник секретаря РНБО Михайло Коваль.
«Михайло Коваль виходив до нас кілька разів і пообіцяв надати необхідну допомогу. Говорили, начебто, авіацію їм надіслали. Але ж перевірити це ми не можемо... Пообіцяв Коваль й те, що Президент України підпише указ про третю хвилю мобілізації. Дав нам слово», — розповіла «Голосу України» дружина одного із військовослужбовців 72-ї бригади Катерина. Жінка, яка залишилася одна з трьома дітьми, переконує: як би того не хотілося, але головна вимога — не проведення ротації. «Стоїть питання не ротації, а збереження життів наших військових. Їм потрібне підсилення. Звичайно, хотілося б чоловіка додому, але реально всі розуміють: це поки що неможливо. І хочеться єдиного: аби лишився живий. Сьогодні намагалася з ним зв’язатися — не відповідає», — розповіла Катерина.

Водночас на вчорашньому брифінгу речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив: «Після вимушеної перерви учора авіація ЗСУ відновила виконання бойових завдань у районі проведення АТО. Крім того, було зафіксовано чергову хвилю дезінформації з метою поширення паніки в суспільстві. Українські спецслужби відстежили декілька бот-атак в Інтернеті та масове поширення неперевіреної інформації у телефонних мережах. Зокрема, йдеться про розсилання смс та велику кількість дзвінків начебто від українських військовослужбовців та їхніх матерів. У них повідомлялося про критичний стан наших солдатів в зоні АТО та начебто великі жертви під час боїв у районі Довжанського, Ізвариного та Червонопартизанська. Насправді ці дані не відповідають дійсності».