Луганщина

З боржниками розбереться прокуратура

Луганська облдержадміністрація подала подання до прокуратури на керівників низки територій і підприємств — порушників трудового законодавства в частині оплати праці. Заборгованість по області становить 76,8 млн. грн. Дві третини цієї суми припадає на промислові підприємства. Складна ситуація з виплатою заробітної плати виникла у Стаханові, Брянці, Алчевську, Кіровську і Первомайську. У Брянці, приміром, борг економічно активних підприємств становить 4 млн. 468,3 тис. грн. і за останній тиждень нітрохи не зменшився. Проблему розглядали на виїзному засіданні робочої комісії у Стаханові. Керівників регіонів зобов’язали в найкоротший термін знайти шляхи виходу із ситуації.

Алла АНТІПОВА.

Крим

Риба — на нерест,браконьєри — на промисел

У Криму затримали трьох капітанів риболовецьких суден, які в районі селища Чорноморського і біля озера Донузлав займалися виловом занесених до Червоної книги України трав’яних крабів та риби осетрових порід під час нересту. За інформацією правоохоронців, браконьєри завдали збитків державі на 125 тис. грн. Їх судитимуть за зловживання службовим становищем та незаконне заняття рибним промислом.

Віктор ХОМЕНКО.

Тернопільщина

Небезпечні ігри

21-річний ігроман завдав ножових поранень адміністратору ігрового залу.

Приїхавши до Тернополя, мешканець одного з приміських сіл найперше пішов у ігровий зал, де програв усе, що мав, — 200 гривень. Адміністратору сказав, що піде позичити гроші, щоб відігратися. Але повернувся хлопець з ножем у руках і одразу накинувся на працівника ігрового залу. Щоправда, той відбувся різаними ранами на обличчі.

Поки адміністратор приходив до тями, ігроман викрав із сейфа майже 4,5 тисячі гривень і втік. Правоохоронці затримали злочинця в одному з райцентрів. До зустрічі з міліцією майже всі вкрадені гроші він устиг програти. Проти молодика порушено кримінальну справу за вчинення розбою.

Вл. інф.