Якщо чесно, ми задоволені. Науковий проект з реконструкції «Історії краю», який здійснюється на сторінках нашої газети під керівництвом проректора Університету «Україна» професора Валерія БЕБИКА, таки дійшов до пересічного (і непересічного теж!) читача і має воістину світовий резонанс — тисячі і тисячі передруків і коментарів.

Відкинувши діаметрально полярні оцінки згаданих статей «Голосу України» з прадавньої української історії як «нацистські» («ці хохли мають нахабство писати свою історію») та «антисемітські» (бо зачіпають «міф про глобальну експансію іудаїзму»), ми вирішили не робити рекламу радикальним сайтам, котрі ображають національну гідність людей.

Натомість без будь-якого змістовного редагування ми друкуємо повідомлення мас-медіа (телебачення, радіо, газет) та громадян (інтернет-форумів) із різних країн світу, які активно обговорюють теми прадавньої української історії.

Форум «pіrat.ca»

Знову світова новина. Це тепер усі статті, опубліковані в газеті «Голос України», будуть уважатися світовою подією?

Форум «chemodan»

Заліз у «google. com». Усі перші сторінки пошуку пістрявіють жовтим російським Інтернетом. Усі навперебій репетують про цього самого В. Бебика. Враження таке, що наші взяли Берлін... Просто радості повні штани...

У чому я точно впевнений, що путінським соколам-політінформаторам таки дадуть орден. Принаймні ми не розповідаємо на весь світ, що величезна суміжна Грузія віроломно напала на нас, святих і беззахисних... І ніхто про це не знав би, крім самого Бебика та редактора, якби не ваші геббельсівські пропагандисти.

Белгородский городской форум

(Росія, Белгород)

Схоже, тепер Україні не варто турбуватися. З такою історією вони всіх переживуть

КУРСОРИНФО (Ізраїль, Єрусалим)

Київський учений довів, що Ісус Христос і Будда були українцями

Офіційне видання Верховної Ради «Голос України» опублікувало статтю, в якій український учений Валерій Бебик доводить, що Будда мав українське коріння. На думку вченого, Будда належав до скіфського/сакського народу будинів, що проживали у ІІ—І тисячоліттях до нашої ери на території «Давньої України».

«Ім’я цього народу збереглося в назвах населених пунктів Середина-Буда (Сумщина), Буда (Чернігівщина)», — пише вчений. За його словами, нащадки будинів досі проживають на території Сумської та Чернігівської областей, а також прилеглих до них білоруських і російських землях.

Як зазначає інформагентство «Новий регіон», це не перший такий матеріал Бебика, опублікований у газеті «Голос України». Раніше, зокрема, він стверджував, що Ісус Христос за походженням теж був українцем.

Российская газета (Росія, Москва)

Антон Благовещенський, Київ

Офіційне видання Верховної Ради України з назвою «Голос України» опублікувало статтю українського вченого, «доктора політичних наук і професора» Валерія Бебика, котрий, зокрема, доводить, що Будда, якому поклоняються послідовники відповідного індійського вчення, насправді є вихідцем з українських земель...

У матеріалі під назвою «Великий скіф Будда: пророк, який не знав Бога?» Бебик стерджує: «Правдоподібною видається версія про те, що Будда належав до скіфського (сакского) народу будинів, який жив у ІІ—І тисячоліттях до нашої ери на території Древньої України. Ім’я цього народу збереглося в назвах населених пунктів Середина-Буда (Сумська область), Буда (Чернігівська область) та інших».

Крім того, на думку Валерія Бебика, нащадки народу будинів, до якого належав Будда, досі живуть у Чернігівській і Сумській областях, а також прилеглих до них білоруських і російських землях.

Утім, такі історичні розвідки вже далеко не перші в діяльності видатного українського історика. Так, в одному зі своїх попередніх досліджень Бебик дійшов висновку, що Ісус Христос теж був українцем. Крім того, існує історична теорія, котра свідчить про те, що всі люди на Землі пішли від єдиного народу — так званих давніх укрів.

Варто також зазначити, що в деяких українських церквах і храмах можна знайти ікони, на яких Христос зображений у вишитій українській сорочці. Пов’язано це з тим, що деякі ікони малювали не художники, а звичайні люди, які уявляли Бога українцем.

КОРРЕСПОНДЕНТ. ФОРУМ

Підручник з історії СРСР починався (якщо пропустити кроманьйонців) із древньої держави Урарту (частково була на території Вірменії). Чомусь ніхто не сміявся, що так звана «радянська людина» з’явилася в Урарту...

Тут — така само ситуація. Територією, на якій нині розташовується наша держава, колись ходили якісь племена (трипільці, скіфи, сармати, анти, кіммерійці, готи, гуни...). Говорити, що це протоукраїнці, — просто нерозумно. Але вони жили на наших землях. Потім пішли. Хто в Індію, хто на захід. Хтось залишався й змішувався з тими, хто тут жив. Потім ті, хто жив, теж ішли й давали місце іншим племенам... Що в цьому смішного? Чи народ сміється від наявності в науковій статті слова «Україна»?

Набагато смішніші російські псевдовчені, які в етруських письменах знаходять корінь сучасної російської мови (етруски = це руські).

oleksіyv

Статтю не читав, але про це на своїй лекції говорив Лама Оле Нідал, данець за походженням, хоронитель вітки тибетського буддизму. Арії в Індію прийшли з північного Причорномор’я.

Евтаназія Путіна

Ах, який молодець! Кацапи хавають!

tot_іlі_ne_tot

Цікава теорія, але ж Будду раніше звали Гаутама з роду Шакьямуні. Буддою він став років у 37. А до цього українського коріння не було? Будда — це просто санскритське слово, що означає «просвітлений». Кожен із нас — Будда, але тільки не реалізований. А особливо українці — будди. (Жарт). Хоча теоретично ув’язати гіпотетичний народ будинів із походженням слова «будда» можна. Однак навряд чи це так. Будда, швидше, пов’язано з українським словом «будити» — звідси пробуджений — у це, так, охоче повірю.

ФОРУМ ЖИВОГО ЖУРНАЛУ

Щоб ми так жили! І все-таки глобус України існує!.. Гм, у Курській області є село Довгі Буди. Варто замислитися, однак!..

БЕЛОРУССКОЕ ТЕЛЕГРАФНОЕ АГЕНТСТВО (Білорусь, Мінськ)

Друкований орган Верховної Ради «Голос України» опублікував статтю, в якій стверджується, що Будда родом із території Сумської або Чернігівської областей, повідомляють інформагентства. Її автор — доктор політичних наук, професор, проректор університету «Україна», глава правління Всеукраїнської асоціації політичних наук Валерій Бебик раніше записав у лави українців Христа, Нефертіті та Аристотеля.

В останній статті він критикує загальноприйняте положення про те, що «будда» — слово санскритського походження, що означає «просвітлений». Він думає, що ім’я духовного лідера пов’язано з його походженням зі скіфського племені будинів, що мешкало «на території Древньої України». На доказ наводить назви населених пунктів на Чернігівщині та Сумщині — Буда, Середина-Буда тощо.

ФОРУМ ЖИВОГО ЖУРНАЛУ

По-перше, не стверджується, а версія. По-друге, не українець, а скіф, від яких (див. О. Блок) полюбляють вести свій рід саме руссіянці.

В Україні навіть школярі знають, що скіфи, сармати, готи були південними сусідами венедів, предків полян, які є предками українців...

Є дуже гарне висловлювання в сучасного відомого філософа Мамардашвілі: «Росіяни не люблять євреїв, тому що самі хочуть бути євреями».

Мається на увазі, що самі хочуть бути «богообраним народом» (але більше, до речі, атеїстів, ніж у РФ, немає ніде на сьогодні). Плюс мрія про кисільні береги (до того ж нічого не роблячи) з казки «За щучим велінням». Ось увесь вектор за всі 500 років існування Московії.

Але в ці ігри більше не хоче вже грати сьогодні реально жоден народ, крім, природно, самих «великоросів».

АПН-СПБ (Росія, Санкт-Петербург)

Валерій Бебик: Будда, Христос і Тутанхамон — українці

Видається правдоподібною версія, що Будда належав до скіфського/сакського народу будинів, що проживали у ІІ—І тисячоліттях до н. е. (за Геродотом) на території Давньої України. Ім’я цього народу збереглося в назвах населених пунктів Середина-Буда (Сумщина), Буда (Чернігівщина) тощо, вважає голова правління Всеукраїнської асоціації політичних наук Валерій Бебик. З етнічної точки зору — все ясно. Будда належав до скіфів-аріїв і, зокрема, до народу будинів, нащадки якого донині проживають на території Сумської, Чернігівської областей і прилеглих до них білоруських і російських землях...

Ми вже наводили факти, які ставлять під сумнів офіційну (церковну) версію етнічного походження та біблійних дат життя пророка Ісуса (Їсуса) Христа та історичної епохи, в якій сформувалися основи християнства. Схоже на те, що Христос насправді жив за три тисячі років до свого «канонічного» народження й розмовляв (як і Нефертіті) коптською мовою, наближеною до мови предків сучасних українців...

Назва головного єгипетського храму Хет-Ка-Птах звучить надто вже по-українському: «Хата-Птаха». Судячи із зображень на єгипетських пірамідах (поховання дружини фараона Хеопса та його матері Хетепхерес, поховання Тутанхамона), єгипетські цариці на той час були блондинками із блакитними очима. Крім того, варто зазначити, що там у чималій кількості зустрічається тризуб (нині — малий Державний Герб України).

ФОРУМ СТБ (Україна)

Українські вчені припускають, що Будда був родом із Сумської області

Газета Верховної Ради України «Голос України» опублікувала статтю «Великий скіф Будда: пророк, що не знав Бога?», в якій фактично стверджується, що Будда, незважаючи на твердження інших джерел, був українцем...

Нагадаємо, що українці відомі у світі не тільки як видатні східні пророки, а й як християнські святі. Марія Апересида Берушкі (Берушко) — вчителька українського походження — із бразильського міста Суритиба (штат Паран), котра загинула 1986 року, рятуючи своїх учнів від пожежі у школі, може стати першою православною святою Латинської Америки.

Консиліум Української Православної Церкви Латинської Америки вже обговорював питання про зарахування її до лику святих. Остаточне рішення повинен прийняти Патріархат Православної Церкви в Константинополі протягом трьох років.

Крім того, УПЦ у Бразилії хоче канонізувати вісьмох школярів, які загинули під час пожежі разом із Марією Апересидою Берушкі. У місті на честь Марії вже названо вулицю, а її вже давно шанують як святу.

Автофорум Ростова-на-Дону (Росія, Ростов-на-Дону)

Дожили: Будда — українець?!

Добродії, поспішаю повідомити вам дуже неприємну звістку: Сиддхартха Гаутама, він же, відповідно до буддистської традиції, засновник буддизму, — українець і родом «із Сумщини або Чернігівщини». Про це «авторитетно» повідомив головний друкований орган Верховної Ради України.

Доктор політичних наук Валерій Бебик широко відомий своїми «обукраинивающими» публікаціями на історичні теми. Так, в одній зі статей він прямо стверджує що «Древній Рим був близький предкам сучасних українців. Найбільша імперія, у майбутньому й культурна основа всієї подальшої історії Європи, багато в чому може «похвалитися» такими досягненнями саме завдяки предкам древніх українців. Вони стали головними діючими особами у цьому процесі».

Не Будди лихо: (Казахстан, Астана)

З буддистським привітом,Марк АЙСБЕРГ

Офіційне видання Верховної Ради «Голос України» здивувало світ статтею, в якій учений Валерій Бебик доводить, що Будда мав українське коріння.... А ми ж досі думали, що Будда насправді протоказах з роду найман, оскільки саки — наші предки...

ФОРУМ-ТВС (Росія, радіо «Эхо Москвы»)

Російський учений, видавець і мандрівник Геннадій Климов:

«Не можу зрозуміти: чому так багато шуму навколо статті Валерія Бебика. Він виклав цілком коректно думку багатьох сучасних дослідників. Практично ніхто із серйозних істориків не сумнівається, що людство зародилося в північному Причорномор’ї, між річками Дон, Ока та Дніпро.

Більше того, я, наприклад, уважаю, що тут батьківщина не лише індоєвропейців, а й інших рас. Різниця тільки в тому, хто і коли пішов з первородного світу. Розселення почалося 32 тисячі років тому, що збігається з часом загибелі неандертальця. Крішна, Будда, Заратуштра були індоєвропейцями — це в мене не викликає жодного сумніву. Бог Крішна широко шанується в Індії як восьмий Аватар Всевишнього Бога Вішну...

Валерій Бебик майже у всьому правий... Є, звичайно, невеликі неточності, але це некритично. Єдине, що, я гадаю, невірно, то це з приводу Бога. Будда знав про Бога багато...»

Від редакції. Шануючи свободу слова, ми й надалі готові надавати газетну площу цікавим інформаціям з цього приводу, незалежно від національності, громадянства та країни проживання наших дописувачів.

Сьогодні ми також розміщуємо інтерв’ю з автором і «провокатором» (в хорошому розумінні цього слова) цієї дискусії, якому вдалося розбудити громадськість, потужно «пропіарити» у світових мас-медіа Україну та українську ідею і влаштувати «медіа-вибух інтересу» до становлення глобальної цивілізації людства.