Учора в Херсонському онкодиспансері в рамках акції Благодійного фонду Бориса Литовського «Здоров’я нації» та ВГО «Український медичний союз» для хворих Херсонщини було передано майже 3000 упаковок протипухлинних препаратів на два мільйони гривень.

— Уже сьогодні Херсонський онкодиспансер відчуває дефіцит ліків, тому отримані протипухлинні препарати є дуже вчасною допомогою для багатьох онкохворих, — зазначила головний лікар цього медичного закладу Ірина Сокур. — На жаль, показники онкологічної захворюваності та смертності в нашій області перевищують загальноукраїнські. Минулого року майже в чотирьох тисяч херсонців уперше в житті діагностували рак, а понад дві тисячі мешканців Херсонщини померли від цього захворювання.

У рамках благодійної акції ліки для онкологічних закладів України передаються на загальну суму 20 мільйонів гривень. Онкохворі без медикаментів приречені, кажуть фахівці. На сьогодні в галузі, як і в країні загалом, склалася вкрай напружена ситуація.

За словами засновника БФ «Здоров’я нації» Бориса Литовського, учасники акції сподіваються, що ця ініціатива стане прикладом розвитку соціально відповідального бізнесу в Україні і сприятиме формуванню суспільного прагнення до надання життєво необхідної допомоги всім, хто цього потребує.