Вирок Надвірнянського районного суду, яким визнано винним працівника Надвірнянсько-Богородчанського об’єднаного військового комісаріату, набув чинності.
Відповідальний за організацію та проведення військового призову у районі потрапив у поле зору співробітників СБУ області ще влітку. Невдовзі його затримали під час отримання 1000 доларів у гривневому еквіваленті від місцевого мешканця за непроходження ним строкової військової служби — начебто за станом здоров’я. За матеріалами безпекового відомства органами прокуратури було розпочато кримінальне провадження.
Визнавши зловмисника винним, суд призначив йому покарання: штраф — 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (двадцять тисяч чотириста гривень). Нечистого на руку військового чиновника звільнено, йому заборонено обіймати державні посади.
У свою чергу, військовий комісар згаданого округу Володимир Ярмошук, який нещодавно повернувся із зони АТО і сьогодні відповідальний за мобілізацію у двох районах області, коментуючи випадок, сказав: викриття та засудження службовця, котрий порушив закон, сприятиме зростанню довіри населення до тих офіцерів, які чесно виконують свій обов’язок.
Також управління СБУ області звертається до громадян з проханням повідомляти про корупційні військові правопорушення за номерами телефонів: (0342) 52-22-95, 59-03-03, 59-00-19. Щоправда, ті ж таки громадяни вважають вирок надто м’яким.
Івано-Франківська область.