Працівники Департаменту карного розшуку спільно з УМВС України у Рівненській області в ході реалізації матеріалів оперативно-розшукової справи на території Волинської, Закарпатської, Рівненської та Сумської областей одночасно затримали членів міжрегіональної злочинної групи, яка викрадала і легалізовувала автомобілі.

Як повідомили у ВЗГ УМВУ у Рівненській області, затримано 42-річного організатора злочинної групи Олега О. — уродженця Білорусі, який проживав у Рівному, а фактично був зареєстрований у місті Конотоп Сумської області (раніше двічі судимого за статтями 185 та 290 КК України), та одинадцять учасників банди, серед яких жителі Луцька, Волинської, Сумської та Закарпатської областей. У складі злочинної групи був і працівник Закарпатської міліції — 27-річний Олександр Г. Його затримали під час керування викраденим у місті Луцьку автомобілем «ВАЗ-21099».

У ході проведення обшуків за місцем проживання фігурантів та у приміщеннях, які вони використовували для зберігання краденого, вилучено електронний пристрій для сканування сигналізації, засоби для злому замків запалювання, обріз мисливської рушниці та набої, викрадені номерні знаки та дублюючі таблички з ідентифікаційними номерами транспортних засобів, а також 25 одиниць автотранспорту, який злочинці викрали на території України та Європи, а саме: два вантажних авто з розукомплектованих запчастин, автомобілі «БМВ», «Опель», «Мерседес», «Фольксваген», «Деу Ланос», «Нива-Шевроле», «Сітроєн», «Мазда», «Мітцубісі», «Фіат», «Чері», «ВАЗ» та УАЗ «Патріот».

Ідентифікація частини вилучених автомобілів встановила, що дев’ять із них викрадено у Києві, Рівненській та Волинській областях, а також на території Франції. Нині ще тривають комплексні дослідження транспортних засобів, аби встановити факти заміни ідентифікаційних номерів кузовів автомобілів.

Рівне.