Організатора незаконного переправлення осіб через державний кордон, який тривалий час переховувався від слідства за кордоном, екстрадовано з Румунії в Україну. Його, уродженця Чернівецької області, тримають під вартою в управлінні СБУ в Закарпатській області. Доведено, що організатор разом з трьома спільниками — мешканцями Виноградівського району, у квітні-травні минулого року незаконно переправили через українсько-угорський держкордон 15 нелегалів.
Торік у травні на автодорозі Хуст—Виноградів співробітники СБУ затримали два автомобілі, в яких двоє зловмисників перевозили громадян Шрі-Ланки та сирійця. Оперативники одразу встановили ще одного їхнього спільника та організатора каналу переправлення нелегалів, повідомили «Голосу України» у прес-групі облСБУ.
Аби уникнути кримінальної відповідальності, «провідники» після внесення застави, призначеної судом, втекли за кордон. Управління СБУ в Закарпатській області оголосило їх у міжнародний розшук.
У січні цього року вдалося встановити місце перебування організатора, його затримала прикордонна поліція під час спроби перетнути румунсько-молдовський кордон. Затим його екстрадували до України та повідомили про підозру. За рішенням суду підозрюваному обрано запобіжний захід — утримання під вартою. А його співучасники затримані у Чехії і чекають на екстрадицію.
Закарпатська область