На Прикарпатті під духовним супроводом патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відбулась всеукраїнська проща до Хресто-Воздвиженського собору Манявського чоловічого монастиря. Крім цього, патріарх взяв участь в освяченні православного храму Святих рівноапостольних Костянтина і Олени, де відслужив літургію та зустрівся з журналістами.
«Нині маємо слушну нагоду об’єднатися навколо Бога заради однієї мети — миру», — зазначив він. За словами Філарета, Україна є дуже релігійною країною і пишається своєю духовністю. За роки незалежності на її території зведено понад 3,5 тисячі лише православних храмів. «Жодна держава за такий короткий час не будувала стільки церков. Це свідчить про те, що віруючі пам’ятають про Бога та святі заповіді. Правда на нашому боці, а де правда, там — Бог, а де Бог, там — перемога. Ми не віддамо Донбас і Крим обов’язково повернемо», — переконаний святійший.
Філарет також повідомив, що православна церква Київського патріархату спільно з УГКЦ збирає кошти для закупівлі амуніції для українських військових, а їхні священики проводять богослужіння безпосередньо в зоні бойових дій.
Івано-Франківська область.