На Прикарпатті відкрили першу на Західній Україні установку низькотемпературної підготовки газу (на знімку). Сьогодні аналогічне устаткування функціонує лише на Сході країни.
Паливний комплекс зведено в селі Пнів Надвірнянського району на Пасічнянському виробництві Долинського газопереробного заводу.
Під час відкриття очільники області, Долинського та Надвірнянського районів, представники керівництва ПАТ «Укрнафта» в один голос наголошували на важливості події в умовах енергетичного проти-стояння з Росією.
— Нам усім разом треба думати, як забезпечити енергонезалежність нашої держави. І сьогоднішня подія — це перша ластівка. Ми показуємо нашому «братові», що можемо і вміємо працювати і будемо робити все для того, щоб ставати сильнішими та зміцнювати наш український дух, — сказав голова ОДА Андрій Троценко.
Починаючи з другого півріччя на згаданому комплексі буде підготовлено 40 мільйонів кубометрів газу, з нього отримають 400 тонн зрідженого пального на загальну суму понад 
3 мільйони гривень. Місцеві бюджети всіх рівнів додатково поповняться на 800 тисяч гривень, до Пенсійного фонду надійде 270 тисяч, високооплачуваною роботою забезпечать 25 мешканців району.
Івано-Франківська область. 
Фото Миколи МАЦЮКА.