Працівники прокуратури Івано-Франківська стали на захист житлових прав дитини, позбавленої батьківського піклування.
Відомство звернулося до суду з позовною заявою про визнання за 13-річним хлопцем права спільної власності на квартиру в обласному центрі.
На первинному обліку в міському органі опіки підліток перебуває як дитина, позбавлена батьківського піклування, яку після народження мати залишила у пологовому будинку. Перші чотири роки хлопчик виховувався у Будинку дитини, наступні шість — в школі-інтернаті. Зараз неповнолітній проживає у прийомній сім’ї.
Водночас, як з’ясувала прокуратура, біологічні батько й мати хлопця не позбавлені батьківських прав, однак при приватизації свого житла не включили сина до спільної власності.
Відомство звернулося до суду з вимогою визнати недійсним свідоцтво про власність на дане житло та у подальшому врахувати право дитини на частину квартири.
Як повідомили у прес-службі прокуратури області, тільки у поточному році ініційовано 21 перевірку із захисту житлових і майнових прав. За їх результатами поновлено права 205 дітей, до відповідальності притягнуто сім посадовців, відшкодовано триста тисяч гривень.