На черкаських ринках море ягід, городини, молодої картоплі. 
Порівняно з минулим роком ціни на садові полуниці майже не змінилися. Добірна ягода йде по 20—25 гривень за кілограм, а «на варення» можна купити й за 10—12. Ось тільки проблема для домогосподарок з цукром. Хто не придбав зимою солодких кристалів по 4—6 гривень, тепер за кіло викладає від 9 до 10. Й на цьому здорожчання, очевидно, не зупиниться — в області з колишніх 23 підприємств ледве дихає лише дві цукроварні.
Картопля вродила. Її продають не лише на ринках, а й на стихійних базарчиках уздовж доріг, просто перед селянськими обійстями. Ціна — 4—5 гривні за кілограм. Стільки ж правлять за молоді огірочки. Цибуля трохи дорожча — 8—10 гривень.
На м’ясних та молочних рядах ринку стабільні ціни. Свинину можна купити від 35 до 60 гривень за кілограм, яловичину — від 40 до 70. Домашні кури продають по 35—38 гривень. Літр молока коштує 6, а кілограм кисломолочного сиру — 28—30 гривень, така ж ціна й на сметану. Домашні яйця продають по 12 гривень за десяток, «фабричні» — за 6—7.
Великий вибір на ринку річкової риби. Кілограм ляща, коропа чи карася можна придбати за 13—18 гривень. За товстолоба, сома, сазана треба викласти 
38—45 гривень.
З’явився у пасічників свіжий травневий мед. Трилітровий бутель акацієвого нектару продають по 250—230 гривень, трохи дешевше — з польових квітів-медоносів та гречки. Господині уже запасаються цілющим, духмяним медом на зиму.
Черкаська область.