У Донецьку поновлено роботу управління Державної казначейської служби, повідомив журналістам у вівторок міський голова Олександр Лук’янченко. Нині триває налагодження системи. «Сподіваюся, сьогодні платежі вже підуть: і міського, і районних казначейств», — сказав голова.
На початку минулого тижня озброєні бойовики захопили будівлі казначейства та управління НБУ, після чого бюджетні виплати були призупинені. Завдяки переговорам вдалося вмовити їх розблокувати роботу важливих установ. До кінця місяця через міське казначейство мають провести виплати на 90 мільйонів гривень.
«На чотири дні затримали зарплату медикам. Виплати працівникам підприємств вугільної промисловості і комунальних підприємств, пенсій буде завершено 29 червня», — пообіцяв міський голова.
Очільник міста прокоментував ситуацію із бомбосховищами, стан яких жахливий. «Якщо підвал зареєстровано як бомбосховище, а там — комори мешканців і різний мотлох, то у мене не вистачить влади все це викинути. Були випадки, коли за ініціативою людей очистили підвали для захисту мешканців від бомбардувань», — пояснив Олександр Лук’янченко.

Вл. інф.