Тіла трьох закарпатців, які загинули в зоні АТО на Луганщині, у п’ятницю, 20 червня, доправили літаком до Львова. А звідти у почесному супроводі привезли до Ужгорода.
Сьогодні краяни прощатимуться із героями. Церемонія прощання відбуватиметься в Закарпатському обласному муздрамтеатрі імені братів Шерегіїв з ранку до обіду. Про це повідомив керуючий справами Ужгородського міськвиконкому Олександр Волосянський.
Відтак, опівдні — панахида за загиблими 22-річним Олександром Попадинцем і 23-річним Сергієм Мартином — тут же, у театрі. Після панахиди тіла загиблих доправлять на центральне міське кладовище Кальварію, де герої спочиватимуть вічним сном. Тим часом ще одного загиблого закарпатця, уродженця Перечинського району, 20-річного Михайла Кулю родина ховатиме у рідному селі Сімерки.
А в четвер у зв’язку з трагедією в. о. міського голови підписав розпорядження про оголошення 19 червня днем жалоби в Ужгороді.
У римо-католицькому костелі Святого Юрія вшанували пам’ять цих полеглих військових. Біля скульптури Богородиці розмістили портрети солдатів, поклали квіти і запалили свічки. У п’ятницю увечері відбулася спільна молитва ужгородців за полеглих героїв, а на площі Народній пізно увечері також помолилися за їхні душі й запалили свічки пам’яті.