Це було основним питанням порядку денного на нараді, яка відбулася за участю голови Закарпатської обласної державної адміністрації Валерія Лунченка.

207 переселенців з АРК, з яких 158 цивільних і 49 військовослужбовців із сім’ями — таку цифру зареєстрував станом на 18 червня обласний штаб з питань розміщення сімей військовослужбовців, які прибувають на Закарпаття з Криму та Севастополя.

Усіх переселенців забезпечено тимчасовим житлом (є випадки придбання постійного житла за власні кошти), що стало можливим завдяки злагодженій роботі органів влади, добровільних громадських об’єднань, мешканців краю, які надають власне житло для кримчан.

Протягом останніх тижнів, у зв’язку із загостренням ситуації у східних регіонах країни, кількість переселенців збільшилася. Обласним штабом, повідомили в ОДА, зареєстровано 147 утікачів з Луганської та Донецької областей.

— Безперечно, важко повністю забезпечити тих громадян, які виявили бажання переїхати до Закарпаття. Та тимчасове житло, нормальні побутові умови у цих громадян має бути забезпечено. Звертаюся до всіх керівників районів: докласти для цього усі зусилля, — наголосив голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко.

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації розроблено проект змін до програми «Турбота», які передбачають поширення її дії на осіб, які прибудуть в область зі східних регіонів України, для надання їм матеріальної допомоги. Проект зазначених змін подадуть на розгляд чергової сесії обласної ради.

Паралельно з цими питаннями розглядали також програму літньої оздоровчої кампанії, на яку цьогоріч виділено 47 млн. 724 тис. гривень. Улітку заплановано охопити оздоровчими та відпочинковими послугами 43,3 тис. дітей, або майже третину загальної кількості віком 7—16 років. Серед них — 39 тисяч хлопчиків і дівчаток пільгових категорій.

Ужгород.