В Андріївці, що в Новомиргородському районі Кіровоградської області, на вул. Перемоги шквальний порив вітру звалив дерево на лінію електропередач. Поки нагодилися ремонтники з місцевого відділення районних електричних мереж, ліквідовувати наслідки стихії взялися самі місцеві жителі.

На знімку: ветерани праці Іван Прокопович Педченко (праворуч) та Микола Дмитрович Покаленко за роботою.

Фото Володимира ПІСКОВОГО.

***

Зимова стихія, що раптово накинулася на Україну в ці весняні дні, завдала чимало клопоту комунальникам, енергетикам, а також простим громадянам. У ніч на 26 березня внаслідок сильних опадів — дощу та мокрого снігу, шквалистих поривів вітру у восьми областях сталося знеструмлення 258 населених пунктів. У Києві вітер залишив без світла 800 багатоповерхівок та 1000 будинків приватного сектору, а також чимало районних котелень. Зокрема, з цієї причини було затримано і друк нашої газети.

У Кіровоградській області стихія минулого вівторка спричинила кілька надзвичайних і навіть курйозних подій. Як завжди, поламало дерева, завалило кілька біг-бордів, пошкодило дахи. А одна кіровоградська пенсіонерка під час ураганного вітру вирішила винести з квартири сміття. Між двома багатоповерхівками старенька потрапила в повітряний вир. Вітер підняв її майже на метр, а потім жбурнув об землю. Перехожі допомогли бабусі підвеститися та дістатися домівки. Вісімдесятиоднорічна жінка відбулася незначними забоями та переляком, повідомляє наш кіровоградський власкор Петро МЕЛЬНИК.

За повідомленнями наших власкорів, шість районів Вінниччини також потрапили в зону стихії, а на Полтавщині без світла залишилися 52 населені пункти.

Утім, Україна не перша країна, що потерпає через негоду. В Європі опади та буревії лютують уже понад тиждень. Синоптики тим часом прогнозують, що до початку квітня погода таки вгамується.