У столиці стартував двомісячник з благоустрою та поліпшення санітарного стану міста. Акція проходить двічі на рік: навесні та восени. ЇЇ проводять з метою привернення уваги до проблем зелених насаджень. У місті озеленюють вулиці, упорядковують парки, сквери, двори. Загалом передбачається висадити близько 5 тисяч дерев. Цю роботу виконують лише комунальні підприємства. Однак потрібна й допомога киян.

— Шевченківський район запропонував киянам акцію під назвою «Посади своє дерево», — коментує ситуацію «Голосу України» заступник голови дружини «Зелене майбутнє» Іван Парнікоза. Зокрема, керівництво району пропонує відродити практику збирання макулатури. Під час здавання паперових відходів мешканцям району надаватимуть шанс взяти участь в озелененні столиці. Біля кожного ЖЕКу створено пункт, де волонтери прийматимуть папір. В обмін на нього кияни отримають спеціальні жетони. Їх треба буде обміняти на саджанець дерева. Посадити його можна де завгодно: навіть у своєму дворі. Такі невеликі масові заходи дуже необхідні. Адже це зближує людей, вчить їх працювати разом. Крім того, позитивно впливає на екологію столиці.

За словами еколога, висаджування молодих дерев навесні стає причиною й низки зловживань. Вони пов’язані із проведенням тих чи тих робіт у незручний, а то і просто непридатний для саджанців час. «Київзеленбуд» знає, що дерева можна висаджувати або рано навесні, коли листя ще не розпустилось, або пізно восени, коли листя вже опало. А в місті саджанці висаджують цілеспрямовано до 9 Травня або на День Києва. До осені невчасно посаджені дерева гинуть. На наступний рік знову необхідно їх садити. А це дуже вигідно.