Не ходіть, дівчата, у бандити!

Чернівецька область. На Буковині дедалі частіше злочинцями стають представниці слабкої статі. Сумна тенденція. Так, у селі Витилівка офіціантка поцупила мобільний телефон у клієнта, який на кілька хвилин вийшов до туалету. Міліція затримала 25-річну представницю служби сервісу і вилучила в неї «Нокіа» вартістю 2000 гривень.

У Чернівцях троє 18-річних студенток і їхня 13-річна подруга затримані за пограбування 16-річної перехожої, у якої забрали сумочку з 400 гривнями і телефон «Самсунг».

Знов таки в обласному центрі з колото-різаною раною шиї госпіталізовано 28-річну жінку на 7-му місяці вагітності. Її «підрізала» через ревнощі подруга, у квартирі якої вона гостювала.

Сергій СУЛИМА.

Обережно — працює «Шевченко Людмила Іванівна»!

Кіровоградська область. До відділу з питань звернень громадян Кіровоградської міськради почали скаржитися жителі. Жінка, яка називає себе Шевченко Людмилою Іванівною, ошукує громадян. Представляючись депутатом міськради або працівником департаменту житлово-комунального господарства й отримавши хабар у 100—300 гривень за сприяння заміні газових приладів або ремонту квартири, турботлива пані зникає назавжди.

Як зазначає начальник відділу Роман Чорноіван, аферистка обирає для своїх махінацій людей похилого віку. Деякі з них розповідали, що «Людмила Іванівна» обіцяла їм по 200 гривень соціальної допомоги. Справді, через певний час обіцяні гроші приносили вже інші «працівники» міськради або соцзахисту. От тільки купюри у них — по 500 гривень. Нерозважливі господарі або дають здачу, а купюра виявляється фальшивою, або біжать до сусідів дізнатися, чи немає розміняти, а квартиру залишають напризволяще. Що, в даному випадку, не краще.

Як то кажуть, безплатним буває тільки сир у мишоловці.

Петро МЕЛЬНИК.

Приятеля убив, але банкомат не «взяв»

Запорізька область. Коли уранці працівники Пологівського районного управління праці і соціального захисту населення прийшли на роботу, то побачили на підлозі вбитого сторожа, а на стіні — понівечений банкомат. Через дві доби співробітники міліції за підозрою у вбивстві затримали 48-річного місцевого жителя. Він виявився заядлим гравцем-невдахою. Постійні відвідування залу ігрових автоматів загнали його у великі борги. Спочатку ігроман намагався самотужки вирішувати матеріальні проблеми, для чого навіть узяв позику в банку. Та настав час виплачувати кредит, а виграти не вдавалося. Обмірковуючи варіанти, де взяти відразу й багато грошей, грач пригадав знайомого, який працював сторожем у приміщенні, де був банкомат. Пізно увечері він постукав у двері, а приятель, нічого не підозрюючи, впустив його всередину. Непрошений гість майже одразу перейшов до справи і запропонував допомогти йому зламати банкомат і витягти гроші. Коли почув категоричну відмову, не вагаючись, ударив сторожа у спину ножем. Але тільки тяжко поранив, тому нападник безжально додушив загалом симпатичну йому людину і взявся за банкомат. Металевий «касир» виявився міцним горішком і не дався, хоча злодій добряче погамселив його молотком та іншим залізяччям. Так і повернувся додому з порожніми кишенями, узявши на душу тяжкий гріх і наживши ще більших проблем.

Микола МАНЬКО.

Студентська стипендія йде на марихуану

Івано-Франківська область. Наркоторговці шукають покупців свого отруйного зілля серед студентів. Саме біля одного з вузів Івано-Франківська правоохоронці затримали молодика, який збував марихуану студенту цього навчального закладу. Як повідомили «Голосу України» в ЦГЗ УМВС в області, наразі вирішується питання про притягнення чоловіка до кримінальної відповідальності за незаконне виготовлення і збут наркотичних засобів.

Дарина НАЗАРЧУК.

Гастролери-розбійники набіги робили зі столиці

На автобусній зупинці на трасі Житомир—Тереблече біля села Гаврилівці Кам’янець-Подільського району двоє невідомих у масках напали на хлопців із сусідньої Тернопільської області, котрі приїхали в це село на побачення до своїх дівчат на скутері. Прибулих парубків гангстери в масках поставили на коліна, пригрозили пістолетами, чим до смерті налякали дівчат... Районні оперативники по слідах злочинців добралися аж до столиці, де мешкають «гастролери». Виявилося, що скутер вони вже встигли продати, але інші речові докази, зокрема мобілки, були на місці. Одному зі злочинців 19, другому — 25 років. З Києва ці гастролери-розбійники мандрували до різних областей.

Віра ШПИЛЬОВА.