Результатом спільної спецоперації правоохоронних органів Швейцарії та України стали арешт і депортація в нашу країну 44-річного громадянина України. Його підозрюють в організації замовленого убивства в грудні 2002 року генерального директора акціонерної риболовецької компанії «Антарктика» Валерія Кравченка.

Арешт громадянина України здійснено на підставі запиту національного бюро Інтерполу. Бізнесмен, за версією слідства, спланував і організував убивство Валерія Кравченка, щоб обійняти його посаду.

У 2005 році українські правоохоронці вийшли на його слід. У замовника було два паспорти — грецький та український, використовуючи які він пересувався по світу. Останнім часом він жив у Цюріху, де і був затриманий. На допитах у швейцарській поліції арештований категорично заперечував свою причетність до вбивства Кравченка. Щоб уникнути депортації в Україну, підозрюваний замовник вчинив спробу самоспалення. Його вдалося врятувати і він був відправлений в Україну.

Нині місце його перебування засекречене, тому що правоохоронці побоюються за його життя.

Нагадаємо, що 5 серпня 2005 року Одеський апеляційний суд під головуванням судді Володимира Тополєва засудив трьох виконавців убивства генерального директора АРК «Антарктика» Валерія Кравченка до довічного ув’язнення. А одного — до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. За вбивство кілери отримали на чотирьох 20 тисяч доларів.

Одеса.