Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму на засіданні розглянув питання щодо виконання Закону «Про Загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року».

Під час засідання комітету наголошувалося, зокрема, що у процесі виконання закону мають місце недостатня координація діяльності різних органів центральної виконавчої влади, брак уваги до формування заходів програми. Внаслідок цього є приклади невідповідності планів завданням загальнодержавної програми чи незапланованих заходів.

За підсумками обговорення комітет ухвалив рішення рекомендувати уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, а також про внесення змін до Закону «Про охорону дитинства» щодо посилення захисту дітей, які перебувають у зоні воєнних дій та збройних конфліктів, та дітей-біженців.

Кабінету Міністрів рекомендовано затвердити державні цільові програми оздоровлення та відпочинку дітей, а також забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

На думку членів комітету, уряд має посилити контроль за діяльністю прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, закладів, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.