Обікрали ювелірний магазин

У самому центрі Тернополя на вулиці Руській невідомі обікрали ювелірний магазин. Вони проникли у приміщення під ранок, зламавши замок на металевих дверях. Сигналізація не спрацювала. За неофіційними даними, з одного з сейфів злодії забрали коштовностей на мільйон доларів. На місці події працюють правоохоронці.

Любов ЛЕВИЦЬКА.

Тернопільська область.

Судили сутенера

Рівненський міський суд розглянув справу, порушену за ст. 302 КК України (створення або утримання місць розпусти і звідництво з метою наживи), і визнав винним 59-річного чоловіка. На нього працювали понад десять повій, серед яких були й неповнолітні. Маючи в обласному центрі приватну сауну, він постійно організовував для своїх друзів, знайомих та клієнтів, готових заплатити, відпочинок із розвагами та сексуальними втіхами. Крім повій, у це кубло розпусти потрапляли і випадкові жінки та дівчата, які ставали жертвами насильства.

Олександра ЮРКОВА.

Рівне.

На вулиці Лісківській невідомі обстріляли вітрину магазину

Близько половини другого ночі в чергову частину Оболонського відділу Держслужби охорони надійшло повідомлення про те, що на вулиці Лісківській з автомобіля «Ауді» невідомі обстріляли вітрину магазину.

Наряд групи затримки, що прибув за сигналом тривоги, прояснив картину того, що сталося. У магазин зайшли двоє молодих чоловіків. Один з них впустив і розбив пляшку пива. На вимогу охоронця заплатити за зіпсований товар обоє відреагували грубістю. У виниклу конфліктну ситуацію втрутився випадковий покупець. Його ініціативу допомогти охоронцеві припинили ударом пляшки по голові. Зав’язалася бійка. Незабаром призвідники скандалу пішли геть.

Поки співробітниця викликали міліцію, на вулиці пролунали постріли. «Відморозки» влаштували пальбу гумовими кулями по вітрині магазину. Покупці встигли помітити синю іномарку, якою втекли троє невідомих, і записати її номер. Це допомогло співробітникам Держслужби охорони зорієнтуватися і по «гарячих слідах» затримати одного з підозрюваних. 27-річного жителя Київської області, який на той час устиг перетнути межі міста, доставили в Деснянське районне управління міліції для з’ясування обставин того, що сталося.

В одному із столичних ресторанів відвідувач улаштував пальбу зі стартового пістолета

Близько половини дванадцятої ночі в одному із столичних ресторанів двоє відвідувачів улаштували справжнє шоу. 20-річна киянка відпочивала з компанією і раптом побачила за сусіднім столиком знайомого бізнесмена. Ця зустріч не могла не зіпсувати їй настрій. Хлопець заборгував їй велику суму грошей і тривалий час уникав телефонних розмов і зустрічей з нею. Дівчина пішла вимагати свої кревні.

Місце переговорів вибрали на вулиці перед рестораном. Але біля самого виходу між конфліктною парою спалахнула сварка. Коли чоловік вичерпав свій словниковий запас, щоб утихомирити розлючену подругу, застосував оригінальний спосіб. Просто дістав з кишені стартовий пістолет і вистрілив упритул. На щастя, рука здригнулася, і ударна хвиля пройшла повз дівчину, не заподіявши їй тілесних ушкоджень.

Уже через декілька хвилин до ресторану під’їхав наряд групи затримки Печерського відділу Держслужби охорони. Його викликали співробітники ресторану. Порушника порядку доставили в районне управління міліції. 20-річний киянин ніяк не міг пояснити, чому вистрілив. Очевидно, на нерви подіяв жіночий крик. Як з’ясувалося, потерпіла не єдина, кому заборгував гроші бізнесмен-невдаха. Мабуть, передбачаючи подібні ситуації, він і носив із собою для відлякування зброю. Потерпіла не побажала миритися з кривдником і подала на нього заяву.

Марина КОТЕНКО.

Прес-служба УДЗГ при ГУМВС України в м. Києві.