Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення зміни до статті 222 Кримінального кодексу України щодо вдосконалення механізму кримінальної відповідальності за шахрайство з фінансовими ресурсами.
Законопроектом (реєстр. №2582а) пропонується встановити кримінальну відповідальність за одержання субсидії, субвенції, дотації або кредиту без мети обернення їх на свою користь чи на користь третіх осіб, вчинене шляхом обману, — штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Ті самі дії, якщо вони вчинені повторно або завдали великої матеріальної шкоди, каратимуться штрафом від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Члени комітету вважають актуальним законопроект, прийняття якого сприятиме вдосконаленню механізму правового регулювання забезпечення господарської діяльності.