У вівторок близько 13.00 двоє невідомих застрелили директора радіоринку «Караваєві дачі» Геннадія Супруненка. Про це поінформувала прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ у м. Києві.

Як стало відомо, керівник радіоринку проводив нараду, під час якої зайшли невідомі в темних окулярах і наказали всім присутнім лягти на підлогу, а директору встати. Коли він виконав наказ, невідомі зробили дев’ять пострілів. Стріляли з двох пістолетів. Один з них — ТТ, марку другого не встановлено. Після цього кілери зникли. На місці злочину побував наш кореспондент.

На місце події одразу прибули представники київської прокуратури та міліції. Основна версія, яку відпрацьовують правоохоронці, — вбивство, пов’язане з бізнес-інтересами. Прокуратура Солом’янського району столиці порушила кримінальну справу за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Смерть 42-річного директора працівники ринку та родичі пов’язують з його бізнесом. Проте раніше, за їх словами, погроз, тим паче замахів, не було. Адвокат Супруненка висунув власну версію — перерозподіл повноважень між керівниками ринку. Він не впевнений, що саме внутрішні розборки стали причиною вбивства.

На місці злочину продавці розповіли кореспондентові «Голосу України», що нічого не чули й не бачили. Саму можливість такого зухвалого вбивства вони пояснюють тим, що вхід на радіоринок абсолютно вільний. Тут постійно багато людей, а приміщення адміністрації не охороняється. Туди можна зайти і вийти непоміченим. За словами працівників ринку, через три години після вбивства їм показали фоторобот одного з підозрюваних. Це молодий чоловік в окулярах. Взагалі, доступ до інформації стосовно цієї справи правоохоронці обмежують: з будинку, де було скоєно злочин, міліція зникла через чорний хід; таємно винесли і тіло загиблого.

Після вбивства бізнесмена Курочкіна, якого застрелили серед білого дня у центрі столиці, та ще й на території суду, такі резонансні справи, на жаль, стають тенденцією. Якщо говорити про статистику подібних злочинів, то вона доволі стабільна. Підприємців відстрілюють, і ці злочини залишаються нерозкритими. Це стало причиною побоювань, що країна повертається назад у кримінальні 1990-ті, коли такі вбивства були звичайними.