Ситуація з розпиванням алкоголю в парках, скверах та на вулицях бентежить усіх. Не заплющує на це очі і влада. Змінити тривожні реалії щодо вживання спиртного у громадських місцях спробував виконавчий комітет Полтавської міської ради. Можновладці на черговій сесії прийняли рішення заборонити вживання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у громадських місцях. Стежити за виконанням рішення буде спеціальний патруль. Тих, хто не послухається, чекатиме покарання штрафом у розмірі від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 85 грн).

Окрім цього карати будуть і підприємців, що не дотримуються вікового цензу під час продажу спиртних напоїв.

«Голос України» вирішив поцікавитися думкою полтавців стосовно такого рішення міськради.

Олег, студент одного з вищих навчальних закладів міста, обурений:

— Мені цікаво, як влада уявляла собі виконання цього рішення? Може, в них і є кошти, за які можна замовляти пиво в кафе. У мене та в багатьох інших такої можливості немає. До того ж кому я заважаю, коли тихенько вип’ю своє пиво, викину пляшку і піду додому?

Ірина, економіст одного з банків міста, пропонує такий вихід:

— Можливо, було б доцільно перейняти досвід США: обгортати пляшку непрозорим матеріалом. Що ти там п’єш — нікого не цікавить доти, доки ти не порушуєш громадський спокій.

Спроба Полтавської міської ради заслуговує на увагу. Проте, прогулюючись вечірнім містом, особисто я не побачила жодного патрульного, який підійшов би і зробив бодай усне попередження.

— Особисто мене більше бентежать, — ділиться Неля Петрівна, пенсіонерка, — спини в кущах. Щоразу, повертаючись від дочки, я бачу таку картину. Я розумію, що це — природа! Тому в мене велике прохання: зробіть туалети цілодобовими!