Хореографічна студія «Тріумф» міста Городенки існує вже сім років. Її керівник Ліліана Ікалюк розповідає, що сама любить брати участь у різноманітних конкурсах та прилучає своїх юних вихованців до змагань. Адже це великий гарт, стимул, можливість порівняти власний рівень з іншими, навчитися чогось нового. Торік кілька разів поверталися з перемогою, навіть зі столиці, де на всеукраїнському вокально-хореографічному фестивалі молодша група посіла І місце з танцем «Веселі гномики».
У танцях шліфується також характер, прищеплюється відповідальність. І не лише перед викладачем, а й перед партнером, колективом. Діти вчаться зібраності. Це особливо помітно на виїздах, коли треба бути уважними і в дорозі, і в чужому місті, середовищі. Студійці щиро вболівають одні за одних. І тоді відчутно, що це спільнота. Сюди приводять навіть трирічних діточок. Від заняття до заняття вони стають серйознішими і вправнішими.
Вихованців студії умовно можна поділити на дві групи. Одні ходять на заняття для власного задоволення, щоб набрати фізичної форми, вчаться танцювати, так би мовити, для себе. Їхні батьки зацікавлені, щоб діти отримали тут гармонійний розвиток, прилучалися до естетики. Друга ж категорія танцюристів не шкодує сил задля творчого зростання. Можливо, з перспективою займатися хореографією професійно. Та які б цілі не ставили перед собою вихованці чи їхні батьки, для керівника вони всі рівні. Бо іноді з начебто непримітної незграби можна виточити такий діамант!
До речі, до «Тріумфу» поспішають не лише дітлахи, а й їхні мами та бабусі. Жінки прагнуть скинути небажані кілограми, вдосконалити фізичну форму. Заняття танцями й фітнесом доволі виснажливі, тож підтягують фігуру. Навіть худорлявим жінкам не зайве стежити за своєю поставою, осанкою. З роками шкіра втрачає еластичність, м’язи слабнуть, а помірне фізичне навантаження допомагає тримати їх у тонусі. Також ці заняття — наче клуб за інтересами і добрий стимул для самореалізації!
Івано-Франківська область.
А я без пари...
 
Фотоетюд автора.