Тисячі прикарпатців попрощались із загиблими земляками, які перебували на борту збитого під Слов’янськом гелікоптера. Володимир Шарабуряк, Петро Остап’юк, Василь Семанюк, Володимир Лисенчук, Петро Безпалько та Віктор Яков’як служили у спеціальній роті міліції УМВС України в Івано-Франківській області. Трьох бійців поховали у Меморіальному сквері міста. Інших двох загиблих за бажанням рідних поховали в Коломийському районі. Тіло шостого силовика досі не можуть вивезти з Донецької області.

У переддень похорону перед приміщенням управління МВС України в області за загиблими відбулася громадська панахида. Під включені сирени міліцейських машин на вулицю Сахарова привезли та встановили труни з тілами загиблих, покриті синьо-жовтими прапорами та з червоними беретами спецпризначенців (на знімку). Вшанували своїх побратимів і ті, хто нині перебуває у зоні збройних конфліктів під Слов’янськом. На честь загиблих там пролунала автоматна черга, яку завдяки прямому телефонному зв’язку почули на громадській панахиді в Івано-Франківську.

Згідно із спільним розпорядженням голови облдержадміністрації Андрія Троценка та голови обласної ради Василя Скрипничука сім’ям працівників органів внутрішніх справ, які загинули під Слов’янськом 29 травня, буде надано матеріальну допомогу в розмірі 100 тис. грн. із обласного цільового фонду.

Фото Миколи МАЦЮКА.