Сотні городян зустрічали в Миколаєві колону з героями ВМС, які загинули під Маріуполем. При наближенні жалобного кортежу люди опустилися на коліна, багато з них скандували: «Герої не вмирають!». Разом з ними, здавалось, тужила й природа — зненацька линув дощ із градом.
Процесія, до якої дорогою приєднувалося дедалі більше городян, пройшла до центру Миколаєва. Тут і попрощалися з двома бійцями 801-го окремого загону боротьби з підводними диверсійними силами і засобами. 33-річний старший сержант Олександр Стрелюк і 29-річний мічман Олег Стороженко загинули під час бойового завдання під Маріуполем. Їх поховають у себе вдома: Олександра — в Херсоні, а Олега — у місті Бобринці Кіровоградської області, куди й вирушила жалобна колона, стверджує наш кореспондент Ірина НЕЖИГАЙ.

* * *

А тим часом до Запоріжжя повернулося відразу двісті бійців Національної гвардії, повідомляє наш власкор Леонід СОСНИЦЬКИЙ.
Традиційна тепла зустріч рідних і близьких з квітами і прапорами, Алея Слави під рушником-оберегом, і... освідчення в коханні. Боєць Ярослав Хрустальов, прямо перед строєм — на килимовій доріжці — зробив пропозицію руки і серця коханій дівчині Ксені. Командиру частини полковнику Андрію Каргаєву залишилося тільки поздоровити молодят та відсалютувати події трьома пострілами із сигнальних ракет червоного кольору...