Понад 4000 гуртківців здобувають нині знання і творчі навички в навчально-виховному закладі для дітей і молоді Закарпаття «ПАДІЮН». У палаці працюють вісім відділів, 299 навчальних груп. Незважаючи на популярність закладу, з 1986 року у ньому не проводилися ремонтні роботи та й матеріально-технічна база істотно застаріла. Як визнали в ОДА, це значно погіршує умови роботи в палаці.
У 2011 році заклад набув статусу обласного. Отже, почав фінансуватися не з міського, а з обласного бюджету. І нарешті тут розпочали ремонт! За словами директора «ПАДІЮНу» Світлани Ганущиної, вже зроблено чимало: перекрито новим дахом три з п’яти корпусів загальною площею 2500 кв. м, по-сучасному оновлено частину санвузлів та роздягалень. Загальна вартість робіт — три мільйони гривень, більшу частину вже отримали і використали. Залишилося оновити дах ще на двох корпусах (а це близько 1000 кв. м.). Чи знайде область у таку складну годину гроші, щоб дофінансувати ремонтні роботи?
«Цьогоріч на фінансування «ПАДІЮНу» передбачено 
1 мільйон 28 тисяч гривень. Попри непросту економічну ситуацію, переконаний, ця сума буде виділена і роботи з реконструкції та ремонту даху завершено», — зазначив голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко.
 
Ужгород.