Громадянин Польщі, якого розшукувала поліція, намагався сховатися від вартових порядку, зобразивши з себе обідній стіл (!). Кілька місяців тому  50-літнього Януша Д. було засуджено до 60-денного ув’язнення за несплату штрафу. Однак поляк не з’явився в поліцію Варшавського воєводства, і його оголосили в розшук. 

Деякий час Януш ховався від поліції, не з’являвся вдома й не давав про себе знати близьким. Незабаром поліції стало відомо, що правопорушник може перебувати в одному будинку, де серед компанії його не виявили. Вартових порядку запевнили, що в будинку більше нікого немає, однак вони все-таки  влаштували обшук. В одній з кімнат їхню увагу привернув накритий скатертиною стіл, на якому стояла пляшка горілки. За словами поліцейських, «стіл» був «неправдоподібно довгий» і скатертина на ньому була застелена «дуже нерівно». Виявилося, роль столу невдало зіграв Януш. 

У результаті ані винахідливість, ані акторська майстерність не допомогли неплатникові штрафів уникнути покарання, повідомляє іnfosmі.net. 

Мал. Миколи КАПУСТИ.