Пам’яті Небесної Сотні

У річницю трагічної загибелі Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна на його могилі в селі Березнуватівка Дніпропетровської області зібралися рідні й близькі, товариші, однокласники, односільчани й однодумці патріота.

Однокласники пам’ятають Сергія не по роках мудрим, зі своєю життєвою позицією. Це була дуже принципова людина, пряма, із загостреним почуттям справедливості, тому ніхто не здивувався, довідавшись, що Сергій поїхав у Київ.

— Коли він поїхав на Майдан, ми спілкувалися в соціальних мережах. Він не хотів, щоб ми залишалися байдужими, вважав, що саме на Майдані вирішується доля країни, — розповіла його однокласниця Ірина Півненко. — Колись моя дитина, відкривши підручник історії, побачить ім’я Сергія Нігояна. І я скажу, що це мій однокласник, Герой України.

У школі, де навчався Герой, створили музей його імені. Тут стоїть його портрет, світлини з Майдану, особисті речі: каска, куртка, гітара, прапор, який передали побратими Сергія по Майдану. На парті, за якою він сидів, — табличка з його іменем і томик «Кобзаря».

— Ми відкрили цей музей, щоб усе, закладене в душі Сергія Нігояна, можна було передати нашим дітям, — зазначив директор школи Юрій Пивоваров. — Ми хотіли передати цим невеликим музеєм дух Майдану.

Ще у квітні в школі відкрили пам’ятну табличку, на якій значиться, що тут навчався Герой України Сергій Нігоян. Сьогодні колектив школи виступає з ініціативою присвоїти цьому навчальному закладу його ім’я.

Дніпропетровська область.

Фото прес-служби Дніпропетровської облдержадміністрації.