Сало очищає печінку

Сало може стати відмінним жовчогінним засобом за умови, якщо його вживати в невеликих кількостях. При цьому не завадило б знати, що під час відгодівлі свинки не використовували гормони і її не привезли з екологічно забрудненої території. Ненасичені жирні кислоти сала, яких у ньому міститься 40 відсотків, потрапляючи в організм, зв’язують і виводять з нього токсини. Дуже добре салом очищається печінка. Крім того, сало служить для профілактики онкозахворювань, адже більшість канцерогенів розчиняються в жирах і після цього легко виводяться з організму. Щоб очистити судини від холестерину, треба їсти сало з часником. До речі, сало не накопичує в собі радіонукліди.

Городяни хворіють через шкідливі речовини у квартирах

Ми ризикуємо занедужати, не виходячи з квартири. Загрозу являють такі речовини, як формальдегід і бензол. Про це йдеться в дослідженні, результати якого опублікувала французька газета «Либерасьйон».

Речовина формальдегід, або мурашиний альдегід — безбарвний газ з різким запахом, міститься у клеї, фарбах і побутовій хімії, що є в кожному будинку. Концентрація цієї речовини має бути дуже низькою, однак у результаті дослідження виявлено, що вона зазвичай перевищує допустиму норму. Небезпеку для здоров’я людей становить і бензол — безбарвна рідина, що її застосовують як розчинник. Для запобігання алергії і респіраторних захворювань, особливо при включених обігрівачах, необхідно якомога частіше провітрювати кімнати, радять експерти.